COMMANDER

Typ

Bogserade

Tank kapacitet

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Rampbredd

18 - 36 m

Ramptyper

DELTA, DELTA FORCE, TWIN FORCE

COMMANDER

Typ

Trailed

Tank kapacitet

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Rampbredd

18 - 36 m

Ramptyper

DELTA, DELTA FORCE, TWIN FORCE

Ramphöjds kontroll system

AutoSlant, AutoHeight och AutoTerrain
HARDI AutoSlant, AutoHeight och AutoTerrain systemen styr automatiskt rampen

Detta gör jobbet mycket lättare för föraren, och resultatet blir en bättre sprayapplikation. Systemet är känt för följande funktioner:

 • Robusta och precis ultraljudssensorer
 • Alternativ att välja mellan mark, gröda eller hybridläge
 • Provortionsventil för smidiga rörelser (AutoHeight, AutoTerrain)
 • Centraltilt, Tilt och höjdkorrigering (AutoHeight, AutoTerrain)
 • Centraltilt och höjdkorrigering (AutoSlant)
 • AutoTerrain arbetar och reagerar på både rampförflyttningar och vridkrafter på rampen. Detta tillåter systemet att vara proaktiv och reagera på orsaken mer än på symptomet.
alpha-evo-booms-boom-management-systems.jpg

TWIN FORCE ramp

Den ultimata kapaciteten, väderoberoende och applikationsteknik
Den största utmaningen är timing på grund av väderförhållandena. Låt oss ta kontroll. Med HARDI TWIN-systemet hjälper luften dig att styra vinden. Du har kontroll över hastighet och vinkel som ger dig möjlighet att täcka hela växten, från topp till botten.

Den ideala lösningen med hög kapacitet
Sprutavdrift från konventionell spruta kan vara så stark att operatören måste stanna innan sprutjobbet är gjort. Med effektiv avdriftstyrning är det mycket lättare för operatören att kunna spruta hela fältet.

Under de flesta förhållanden får bönderna minst dubbelt så många timmar för ett säkert och effektivt sprutjobb med TWIN-sprutan jämfört med konventionell sprutning.

TWIN FORCE finns i storlekar från 18 till 36 m.

commander-booms-twin-force.jpg

Upp till 100% mer sprutkapacitet
Timing är allt! Resultaten bakåt visar att under våren 2015 skulle vindförhållandena för konventionell sprutning endast tillåta 31 dygn sprutning medan du använder en TWIN Force du skulle få över 45 extra dagar lämpliga för sprutning. Samtidigt kan du spruta snabbare och få mindre fylltid från minskad vattenförbrukning.

Ökade sprutnismöjligheter, minskad avdrift, minskad kemisk användning, korrekt placering, snabbare spruthastighet, resulterar i förbättrad ekonomi!

alpha-evo-booms-twin-force-angle.jpg

Spara upp till 30% i kemikalier

Många försök under åren har visat en bättre kemisk effektivitet med hjälp av TWIN.

Detta ger möjlighet att justera den kemiska dosen och på vissa marknader ser vi upp till 30% minskning av kemikalieförbrukningen på gården genom säsongen.

 • Upp till 100% mer sprutkapacitet
 • Spara upp till 30% i kemikalier
 • Minskad avdrift
 • Bättre penetration i grödan
 • Förbättrad sprutningsekonomi
 • Lägre vattenförbrukning
 • Högre sprutningshastigheter
 • Mer än 30 års erfarenhet av TWIN
commander-booms-delta-force.jpg

DELTA FORCE rampen

Med sin unika design utvecklade vi en ramp både bred i fält och kompakt i transport med sina 255 cm. Rampen har utvecklats för höga körhastigheter och perfekt rampkontroll.

3-fälld: 39/27/15 m, 36/27/15 m, 36/24/13 m, 33/25/15 m, 33/24/13 m, 32/25/15 m. 2-fälld: 30/15 m, 28/14 m, 27/14 m, 24/12.

Med fem pendelinställningar har du möjlighet att justera pendeln för att följa spridarens eller terrängens rörelser.

Unik Design
Prestanda, hastighet och kvalitet är nyckelord när man pratar rampdesign. I utvecklingsprocessen för vår nästa rampgenerering har vi analyserat och fokuserat på att optimera tema tre områden.

Resultatet - HARDI DELTA FORCE. Med sin unika design klarar vi att erbjuda breda ramper som kan köra med hög hastighet samtidigt som rampen hålls i optimal position. Samtidigt är DELTA FORCE endast 255 cm bred i transporten. Med hjälp av högkvalitativa Swedish Steel lyckas vi optimera vikt och styrka och därigenom skapa en ramp med perfekt setup, lågt underhåll och bra prestanda.

commander-booms-delta.jpg

DELTA rampen

HARDI DELTA erbjuder utmärkt prestanda och pålitlighet. Den robusta tredimensionella strukturen garanterar god hållbarhet. DELTA är tillgänglig på 18-24 meter och är konstruerad för att vara ultrakompakt i transport och förvaring.

Över-centrallåsmekanism
DELTA har en integrerad centralöverlåsmekanism, som tillsammans med den tredimensionella konstruktionen ger en mycket styv bom, vilket garanterar ett minimum av ramprörelser och mycket noggrann applikation.

Avvikarled
En justerbar fjäderbelastad avvikarled skyddar rampen från skador.

Skyddade munstyckshållare
TRIPLET-munstyckshållarna är väl skyddade av rampstrukturen, vilket garanterar färre avbrott och stopp i fältet.