AEON

Typ

Bogserade

Tank kapacitet

4200 / 5200 l

Rampbredd

24 - 39 m

Ramptyper

DELTA FORCE, TWIN FORCE

AEON

Typ

Bogserade

Tank kapacitet

4200 / 5200 l

Rampbredd

24 - 39 m

Ramptyper

DELTA FORCE, TWIN FORCE

aeon-product-page-boom-ultra-precise-spraying.jpg

ULTRA EXAKT SPRUTNING

AEON CENTURAline erbjuder ett fullt fjärrstyrt sprutsystem. Kombinera detta med vår extremt snabba DynamicFluid4-regleringsventil, tryckcirkulation och ett av de bästa rampautomatiksystemen, och du garanteras enastående sprutprecision.

Det kompakta, fjärrstyrda vätskesystemet placeras nära rampen. Tillsammans med HARDIs betrodda membranpumpar och EasyClean-filtreringssystemet säkerställer det optimalt flöde oavsett tryck.

Som ett resultat erbjuder AEON CENTURAline mindre kvarvarande vätska samt snabb och enkel rengöring.

AEON CENTURAline sparar tid, pengar och miljö från oönskad markoch vattenförorening.

AutoNozzleControl – Maximal precision

Få full kontroll över ditt sprutjobb med vår automatiska på/av-funktion för varje munstycke individuellt – AutoNozzleControl. I kombination med den omedelbara sprutkontrollen som erbjuds av vårt PrimeFlow-system ger AutoNozzleControl dig extremt exakt sprutning och snabbare körhastighet med minimal överlappning.

AutoNozzleControl låter dig också stänga av specifika munstycken när du slår på vid vändtegen och vid sprutning intill känsliga områden.

Systemet styr varje munstycke automatiskt. I autoläge arbetar sprutan med 50 cm sektioner.

aeon-delta-force-boom-sept-2020.jpg

DELTA FORCE – EN STOR RAMP FÖR STORA JOBB

Flexibilitet, produktivitet och prestanda​​​​​​​
DELTA FORCE är HARDI’s nyaste familj av konventionella ramper. Det är en funktionell bom utformad med tanke på framtida jordbrukskrav

Brett i fält – kompakt i transport​​​​​​​
​​​​​​​
DELTA FORCE är en bred ramp på 24 till 39 m med en unik tredimensionell design och funktioner avsedda för perfekt rampkontroll i hög hastighet. HARDIs rampfällningssystem gör det möjligt för föraren att spruta i olika bredder – med eller utan att fälla den yttre rampdelen. Trots sin bredd är DELTA FORCE kompakt i transport och parkering. Den fälls in i eleganta 2,55 m.

Marknadens bästa rampstabilitet

Rampens enkla men ändå effektiva pendelfjädring styr rampens rörelser. Tillsammans med rampens låga tyngdpunkt garanterar upphängningen perfekt balans i både jämn och kuperad terräng – och möjliggör snabba vändningar på vändtegen. Med bara två parametrar att justera (pendel och dämpning) är DELTA FORCE-rampen lätt att anpassa och underhålla.

Minimal ramprörelse
​​​​​​​
DELTA FORCE-rampen är standard utrustad med en hydraulik AntiYaw dämpningssystem mellan centrumdel och rampsidorna.

aeon-twin-force-boom-sept-2020.jpg

TWIN FORCE – EN RAMP FÖR ULTIMAT KAPACITET

Spara tid, pengar och miljöpåverkan
TWIN FORCE-rampen använder världens bästa system för sprutkontroll. Med hjälp av en justerbar luftström kan sprutduschen riktas, TWIN FORCE minska avdriften med enorma 80%. Resultatet är nästan ingen förlust av växtskyddsmedel eller förorening av närliggande områden.

Luftassisterad sprutning garanterar också bättre sprutinträngning och täckning än konventionella applikationer. Allt detta innebär en verklig besparing för jordbrukaren på minst 50% på vattenanvändning och upp till 30% på växtskyddsmedel.

TWIN FORCE gör jobbet snabbare. Effektiv avdriftskontroll innebär fler sprutdagar – upp från 31 till 76 dagar i en studie – samt högre appliceringshastigheter och färre påfyllningsstopp. Resultatet är högre sprutproduktivitet. I själva verket kommer TWIN FORCE att öka din sprutkapacitet med upp till 100%.

Bättre än konkurrenter

TWIN FORCE ger föraren fler alternativ för sprutkontroll än andra luftassisterade sprutor. Genom att justera luftridåns hastighet och vinkel, från ingen luft till full luft, vilket i själva verket producerar två sprutor i en (därav namnet TWIN) kan föraren styra alla droppar, oavsett storlek, till målet.

Två kraftfulla fläktenheter ger luft till vänster och höger ramp. Varje fläkt kan steglöst justeras till en maximal effekt på 2000 m³/h per meter ramp och en maximal lufthastighet på 35 m/sek.

ENASTÅENDE RAMPSTABILITET

AutoTerrain är ett helautomatiskt rampstyrningssystem som reglerar höjd, lutning, tilt och gir för suverän rampstabilitet

Detta oöverträffade ramphanteringssystem skiljer sig från andra genom att förhindra snarare än att korrigera oavsiktliga ramprörelser. Med ultraljudssensorer på rampvingarna och rullsensorer i mitten övervakar och korrigerar den rampens rörelser innan rampen rör sig.

AutoTerrain-systemet har testats under stränga fältförhållanden och visar utmärkt prestanda vid sprutning med låga ramphöjder och höga körhastigheter över 15 km/h. När du vänder på vändtegen kommer systemet att motverka rampens naturliga pendeltendens att dippa på insidan. Resultatet är en jämn ramp under hela svängen. AutoTerrain eliminerar risken för att rampen träffar marken.

En stabil ramp innebär mindre slitage på sprutan såväl som dess förare. Sprutan kommer att ha en längre livslängd och föraren kommer att uppleva mindre trötthet och stress av att ständigt behöva övervaka rampen.

AutoTerrain minskar också risken för avdrift till fördel för lantbrukaren och miljön.