AEON

Typ

Bogserade

Tank kapacitet

4200 / 5200 l

Rampbredd

24 - 39 m

Ramptyper

DELTA FORCE, TWIN FORCE

AEON

Typ

Bogserade

Tank kapacitet

4200 / 5200 l

Rampbredd

24 - 39 m

Ramptyper

DELTA FORCE, TWIN FORCE

FRAMTIDENS VÄXTSKYDD

Helt nya HARDI AEON CENTURAline är en högteknologisk spruta som styrs av principerna för ”lean farming” – att göra mer med mindre. Vi har använt den senaste tekniken och de senaste automatiseringslösningarna för att göra det möjligt för jordbrukare att förbättra produktiviteten och samtidigt minska stressen. AEON CENTURAline sätter ett nytt riktmärke för att öka livsmedelsproduktionen inför växande miljö- och klimatproblem.

Vår utgångspunkt är alltid lantbrukaren. AEON CENTURAline är designad med användarvänlighet och säkerhet i åtanke. Den är byggd för att hålla, men utan att kompromissa med designen. Det är en bländande maskin med en elegant och dynamisk kontur som omsluter ett nyutvecklat chassi och en unik tankdesign för maximal stabilitet.

aeon-product-page-overview-sprayer-innovation.jpg

Presenterar det senaste inom sprutinnovation

AEON CENTURAline erbjuder perfekt spårning, full fjädring och ett helt fjärrstyrt sprutsystem. Kombinera detta med enormt snabb reglering av vätska, rampcirkulation under tryck och ett exceptionellt rampautomatiksystem, och resultatet blir enastående rampstabilitet, sprutprecision och driftreglering – vilket innebär stora besparingar för jordbrukaren.

I strävan efter att ge rätt dos på rätt plats vid rätt tidpunkt styrs vi av data, och AEON CENTURAline erbjuder avancerad anslutning för fältkartor och fjärrdiagnostik. Med en AEON CENTURAline är du förberedd för framtiden!

aeon-product-page-overview-maximum-stability.jpg

MAXIMAL STABILITET

Med AEON CENTURAline har vi överträffat oss själva i jakten på maximal körstabilitet.

Vi har förfinat formen på tanken för att ge bästa stabilitet när vätskan i tanken rör sig, detta för att ge maskinen absolut bästa stabilitet under körning på väg och i fält. Resultatet är en huvudtank med kilformad front. Den nya designen garanterar också fullständig tömning av tanken, även i kuperad terräng.

Perfekt viktfördelning uppnås med dubbla sköljtankar monterade på båda sidor om sprutan mot dess framsida för att hålla vikten på dragstången. Genom att överföra vikt till traktorn uppnås bättre dragkraft mot slutet av sprutningen.

Lägg till att sprutans utmärkta bredd-till-längd-förhållande, och längre ramper kommer aldrig att vara ett problem. AEON CENTURAline erbjuder fantastisk rampstabilitet, även i höga hastigheter.

Med sitt perfekt placerade låga tyngdpunkt och starka chassi klarar AEON CENTURAline varje test av hållbarhet.

ComfortTrack hjulstyrning

Utrustad med ComfortTrack-hjulstyrning kommer AEON CENTURAline alltid att spåra traktorns bakhjul, även vid snäva svängar, vilket eliminerar skador på grödan. Sprutans kompakta design möjliggör en stor styrvinkel på 27°. Kombinationen av ComfortTrack och fullfjädring säkerställer en liten svängradie på endast 6,3 m tillsammans med perfekt rampläge, också vid vändning på vändtegen.

  • Stor styrvinkel
  • Automatisk eller manuell drift
  • Effektiv oavsett hastighet
  • Backning med automatisk omcentrering
  • Styrning möjlig med rampen i transportläge

ComfortTrack vrider hjulen, inte axeln, och de långa stänkskärmarna följer hjulen och håller munstyckena rena under torra och våta förhållanden.

AEON CENTURAline möjliggör hjul med stor diameter och bredd för bättre viktfördelning och mindre jordpackning. Med 520/85R46-däck är markfrigången 81 cm.

aeon-product-page-overview-farmer-focus.jpg

FOKUS PÅ LANTBRUKAREN

Din arbetskamrat för alla förhållanden

AEON CENTURAline har utvecklats med tanke på användaren. Ingen detalj har lämnats åt slumpen i sökningen efter att optimera användarvänlighet och användarsäkerhet. Med sin snygga design, släta ytor och paneler för att skydda alla vitala delar är AEON CENTURAline din arbetskamrat under alla förhållanden.

Både TechZone och WorkZone har skyddspaneler som svänger uppåt för att ge föraren ett upplyst, täckt utrymme för arbete i alla slags väder.

AutoSelect Duo – Högre flexibilitet

Öka arbetshastigheten med automatiskt munstycksbyte under körning och/ eller förändrade fält- och väderförhållanden – allt manövreras från hytten.

  • Tre kombinationer av två uppsättningar munstycken
  • Användbart för hastighetsvariationer på t.ex. 8-15 km / h beroende på munstyckstyp och tryck
  • Ändra appliceringshastigheten vid konstant hastighet och tryck
  • Behåll optimal droppstorlek
  • Särskilt användbart vid vändtegen eller andra hastighetsvarierande zoner
aeon-delta-force-boom-sept-2020.jpg

DELTA FORCE – EN STOR RAMP FÖR STORA JOBB

Brett i fält – kompakt i transport
DELTA FORCE är en bred ramp på 24 till 39 m med en unik tredimensionell design och funktioner avsedda för perfekt rampkontroll i hög hastighet. HARDIs rampfällningssystem gör det möjligt för föraren att spruta i olika bredder – med eller utan att fälla den yttre rampdelen. Trots sin bredd är DELTA FORCE kompakt i transport och parkering. Den fälls in i eleganta 2,55 m.

Marknadens bästa rampstabilitet
Rampens enkla men ändå effektiva pendelfjädring styr rampens rörelser. Tillsammans med rampens låga tyngdpunkt garanterar upphängningen perfekt balans i både jämn och kuperad terräng – och möjliggör snabba vändningar på vändtegen. Med bara två parametrar att justera (pendel och dämpning) är DELTA FORCE-rampen lätt att anpassa och underhålla.

TWIN FORCE – EN RAMP FÖR ULTIMAT KAPACITET

Spara tid, pengar och miljöpåverkan
TWIN FORCE-rampen använder världens bästa system för sprutkontroll. Med hjälp av en justerbar luftström kan sprutduschen riktas, TWIN FORCE minska avdriften med enorma 80%. Resultatet är nästan ingen förlust av växtskyddsmedel eller förorening av närliggande områden.

Luftassisterad sprutning garanterar också bättre sprutinträngning och täckning än konventionella applikationer. Allt detta innebär en verklig besparing för jordbrukaren på minst 50% på vattenanvändning och upp till 30% på växtskyddsmedel.

TWIN FORCE gör jobbet snabbare. Effektiv avdriftskontroll innebär fler sprutdagar – upp från 31 till 76 dagar i en studie – samt högre appliceringshastigheter och färre påfyllningsstopp. Resultatet är högre sprutproduktivitet. I själva verket kommer TWIN FORCE att öka din sprutkapacitet med upp till 100%.

Specifikationer

RamperDELTA FORCE 24-39 mTWIN FORCE 24-30 m
Tank, nominell volym4200 / 5200 l4200 / 5200 l
Pumptyp - l / min464-280 / 464H-334464-280 / 464H-334
Sköljtank (l)560560
Renvattentank (l)4040
Höjd (m)3,73,7
Total längd (m)8,358,35
Längd drag till axel, (m)5,55,5
Spårbredd (m)1,70 - 2,301,70 - 2,30
Transportbredd (m) *2,553
Markfrigång axel (m)0,780,76
Vändradie vid 200 cm spårbredd (m)6,36,3
Arbetshöjd (m)0,43 - 2,730,43 - 2,73
Totalvikt tom (kg)61006400
Totalvikt full (kg)1186012160
Dragstångsvikt tom (kg)9801000
Dragstångsvikt full (kg)29503000
ComfortTrack hjulstyrningStandardStandard
Hydraulisk axelfjädringStandardStandard
Dragstång bladfjäderupphängningStandardStandard

Visa fullständiga specifikationer

Få tillgång till våra broschyrer

genom att fylla i formuläret nedan