TWIN FORCE

Typ

Sprutkomponenter

TWIN FORCE

Typ

Sprutkomponenter

Värdens bästa TWIN

TWIN konceptet är en unik HARDI funktion, som har utvecklats baserat på erfarenheterna från fläktsprutor på 70-talet och 80-talet.

TWIN konceptet grundades i en allsidig förståelse och kontroll av applicering i ett 3D-format.

Slutanvändaren kan arbeta med betydligt fler parametrar än på en konventionell spruta, så som:

 • TWIN lufthastighet
 • TWIN vinkel
 • Kan täcka grödan från alla vinklar

Med andra ord TWIN is vinnande luft med mer än 30 års erfarenhet.

TWIN teknik

De kraftfulla fläktenheterna förser luft till de vänstra och högra ramp sidorna separat. Den stora mmängden luft producerat av de dubbla fläktar möjliggör snabbare körhastighet även under mycket svåra väderförhållanden. Varje fläkt kan steglöst justeras till en maximal effekt på 2000 m3/h/m rampbredd och en maximal lufthastighet på 35 m/sek.

Upp till 100% mer kapacitet 
Avdriften med konventionella sprutor kan vara så kraftig att sprutföraren måste avsluta arbetet innan det är klart. Med en effektiv avdriftkontroll är det mycket lättare för föraren att kunna spruta hela fältet färdigt utan avbrott.

Lantbrukare som använder TWIN kan i de flesta förhållanden köra minst dubbelt så många timmar säkert och effektivt som med konventionella sprutor.

twin-force-case.jpg

Fördelar med TWIN

 • Upp till 100% mer sprutkapacitet
 • Reducerad avdrift
 • Spara upp till 30% på kemikalier
 • Bättre penetration in I grödan
 • Förbättrad sprutekonomi
 • Lägre vattenkonsumtion
 • Högre spruthastighet
 • Mer än 30 års erfarenhet
sprayer-components-twin-force-benefits.jpg

Få tillgång till våra broschyrer

genom att fylla i formuläret nedan

Nytt test: Spara upp till 30% på kemikalier med HARDI TWIN tekniken i förhållande till vad du använder idag.

Testet visar att HARDI TWIN ger upp till 30% reduktion av kemikalieförbrukning, och har mer än 80% mindre avdrift vid användande av samma typ munstycken, hastighet, dosering och under samma vindförhållanden.

TWIN FORCE försök – vad sker på mark med låg eller ingen gröda….
HARDI TWIN blev testat på Flakkebjerg/Aarhus Universitet under en tvåårsperiod från 2017 och 2018. Syftet med försöket var att övervaka skillnaden i avsättning som sker under rampen och den avdrift som sker vid sidan av rampen, vid användande av en konventionell och en TWIN luftassisterad teknik. Avsättning och avdrift, under två olika vindhastigheter, är testat vid 8 och 12 km/t med konventionell sprutteknik och vid 8, 12 och 16 km/t med TWIN luftassisterad sprutteteknik. En 24 meter HARDI TWIN bogserad spruta utrustad med LowDrift-025 mun-stycken och ett arbetstryck på 3 bar blev använt under testen.

I rapporten är det ett större antal mycket intressanta fynd 
Fördelarna vid TWIN FORCE luftassisterad sprutning visar att spruthastigheter mellan 8 och 12 km/t och höga vindhastigheter inte ger någon utmaningar för kvaliteten på avsättningen