ALPHA evo

Typ

Självgående

Tank kapacitet

4200 / 5100 l.

Rampbredd

24 - 44 m.

Ramptyper

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

ALPHA evo

Typ

Självgående

Tank kapacitet

4200 / 5100 l.

Rampbredd

24 - 44 m.

Ramptyper

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

Chassi

Designad för att övervinna de begränsningar som är förknippade med höga hastigheter på vägen och i fältet, uppnår ALPHA-chassit den maximala arbetskomforten.

Chassit är tillverkat av höghållfast stål (DOMEX® svenskt stål) och består av U-formade balkar med nitgjorda korsdelar för att ge lätthet och flexibilitet.

Placeringen av huvudkomponenterna (motor, huvudtank, sköljtank, tankar, pump etc.) har studerats speciellt för att optimera viktfördelningen mellan fram- och bakaxlarna, vilket garanterar bästa körbarhet och bevarar markstrukturen.

Alla variabla belastningar ligger i mitten av maskinen.

alpha-evo-chassis-frame.jpg

Spiralfjäderfjädring

Enkelhet och tillförlitlighet upprätthålls med HARDI-upphängningsprincipen, vilket ger en mycket naturlig och optimal rörelse över hinder. Det möjliggör en utmärkt uppföljning av marken för optimal dragkraft och ökar operatörens komfort.

Denna montering är en stor fördel, vilket begränsar belastningen på chassit och ökar livslängden.

Framaxeln arbetar med två spiralformade fjädrar, medan en bakhjulsfjäder med en justerbar stötdämpare är inbyggd i mitten av chassit. På grund av sin anti-rulle design stör ej de bakre axelrörelserna stabiliteten hos rampen.

(Spiralfjäderupphängning är endast tillgänglig för ALPHA 3500 & 4100)

alpha-evo-chassis-coilspring.jpg

FloatRide fjädring

Genom att utrusta ALPHA med tillägget FloatRide, ersätts standardfjäderfjädring med airbags. Detta säkerställer ännu mer stabilitet i rampen och upprätthåller balansen i ALPHA i branta backar. Chassiets höjd bibehålls oavsett tankvolym.

Genom att tillåta individuell hjulrörelse ger ALPHA maximal komfort, även vid höga spruthastigheter genom en hjulrörelse på 185 mm.

(Standard på ALPHA 5100 - Tillval på ALPHA EcoDrive 3500 och 4100)

floatride_usp.jpg

Hydraulisk spårbreddsjustering

ALPHA evo EcoDrive med FloatRide fjädring kan utrustas med justering av hydraulisk spårbredd. Denna justeringsaxel för hydraulisk spårbredden tillåter en spårbredd från 180 till 280 cm eller från 210 till 320 cm (beroende på däckdimensioner).

Föraren ställer in sin spårbredd från hyttens display och är redo att köra. Detta gör det möjligt att ändra spårbredden från vägen till fältet och från spannmålskorn till majs, radgröda eller grönsaker med en variation av 1 m mellan minsta och maximala.

alpha-evo-feature-3.jpg

Styrsystem

Fyrhjulsdrift / två- och fyrhjulsstyrning
De tre olika styrsystemen gör ALPHA evo mångsidig i drift. På vägen kör du som vanligt med främre axelstyrningen, medan under sprutning används fördelarna med 4-hjulsstyrningen eller manuell krabbstyrning används.

Vid fyrhjulsstyrning är vändradien mätt i mitten av maskinen endast 462 cm, vilket är extremt liten. Detta garanterar maximal manövrerbarhet, även i små fält, och ökar dessutom områdets uteffekt. Å andra sidan, i höjder tillåter användningen av manuell krabb-rörelse styrning till exempel att styra mot bakhjulen för att stabilisera spåret som följer.

alpha-evo-chassis-steering-systems.jpg

Svängradie

Tack vare den mindre dimensioneringen av däck och fäste på endast 56 cm, den smala vändradien och en 100% anpassning av hjulen reduceras skördskadorna till absolut minimum.

Vändradien med fyrhjulsstyrning och 2 m spårbredd är endast 462 cm mätt i mitten av chassit.

Fyrhjulsstyrning är möjlig med rampen infälld.

Hjulbasen på ALPHA evo är 375 cm. Detta garanterar en stabil maskin vid körning, även i grov terräng.

alpha-evo-chassis-turning-radius.jpg

Utmärkt ytbehandling

Den högteknologiska ytbehandlingen innehåller 13 behandlingar, inklusive en förbehandling och pulverlackering av alla huvudkomponenter.

Tillsammans med Delta / Magni-behandlingen av muttrar, bultar och andra föremål, levererar vi högt korrosionsskydd av våra produkter.

alpha-evo-chassis-surface-treatment.jpg